top of page

opettajalle-cined

Katso elokuvia verkossa!

CinEd on lyhenne sanoista Cinema Education - elokuvakasvatus

CinEdin maksuttomasta verkkokirjastosta löytyy monipuolinen valikoima eurooppalaisia elokuvia  opetuskäyttöön.

Elokuvahistoriaa tai kokeellista elokuvaa tarkastelevat 45 minuutin kokonaisuudet ovat helppo ja hauska tapa hypätä elokuvan maailmaan oman ryhmän kanssa. 

Valikoimaan sisältyy lisäksi eurooppalaisia pitkiä ja lyhyitä elokuvia, muutama dokumenttielokuva sekä 15 minuutin mittaiset opetusvideot. 

Kysymyksiä? 

Ota yhteyttä:

cined@ihmefilmi.fi

Tästä pääset

CinEd-verkkokirjastoon:

ELOKUVAKIRJASTO VERKOSSA

cined
elokuvakirjaston elokuvat

temaattiset opetuselokuvat (15min)
,joissa syvennytään elokuvien kerronnallisiin elementteihin

Vie kursori sanojen päälle nähdäksesi sisällön

Yksi elokuvakerronnan vahvimmista elementeistä on henkilöhahmojen katse. Sillä voidaan ohjata katsojan huomiota, luoda erilaisia assosiaatioita tai muokata tunnelmaa.

Linkki Katseet -opetuselokuvaan

katseet_edited_edited.png

Katseet

Elokuvien päähenkilöt voivat ”paeta” elokuvissa todellisuutta väliaikaisesti tai pidemmäksi aikaa. Tämä voidaan esittää elokuvassa hyvin totuudentuntuisesti tai enemmän tai vähemmän kuvainnollisin keinoin.

Linkki Pako -opetuselokuvaan

pako 2_edited.png

Pako

Pöydällä on vahva symbolinen merkitys niin elokuvissa, kuin muualla kulttuurissa. Pöytä yhdistää, mutta se voi olla myös paikka, jossa asiat eskaloituvat. Paikka ulostuloille ja ongelmanratkaisulle sekä konflikteille - etenkin niille, jotka vaativat ratkaisua perheen sisällä.

Linkki Pöytä -opetuselokuvaan

pöytä_edited.png

Pöytä

Autossa tehdään usein muutakin kuin vain ajetaan autoa. Siellä keskustellaan, tunnustetaan, riidellään, vietellään jne. Auto voi myös olla symboli esimerkiksi kulutuskulttuurista, harhasta tai vaikkapa ahneudesta.

Linkki Autossa -opetuselokuvaan

autossa_edited.png

Autossa

Elokuvissa todellisuus ja kuvitelma kietoutuvat usein tiiviisti yhteen. Kuvitelma antaa sijaa sille todellisuudelle, jota kamera kuvaa. Tässä opetuselokuvassa kolmen kuvan analyysi osoittaa kuinka tietyt kuvasuunnittelun valinnat tuovat todellisuutta osaksi tarinaa. Tällä tavoin saadaan katsojassa aikaan tietty tunne.

Linkki Todellisuus/Fiktio -opetuselokuvaan

todellisuus fiktio_edited.png

Todellisuus / Fiktio

Konfliktin esittämiseen kuuluu valintoja, kuten mihin tahansa luovaan toimintaan. Ohjaajan tulee päättää, mitkä osat tilasta hän paljastaa. Konfliktin osapuolet voi rajata samaan ruutuun, tai voidaan käyttää leikkausta ja laittaa otokset törmäämään ja kamppailemaan keskenään.

Linkki Konflikti -opetuselokuvaan

konflikti 2_edited_edited.png

Konflikti

Elokuva on etäisyyksien taidetta. Kuvan ollessa liikkeessä, myös etäisyydet vaihtelevat. Elokuva voi kertoa todella suurella lähikuvalla, joka tekee vain yhden yksityiskohdan näkyväksi, esimerkiksi kasvot tai kasvojen osan. Tai se voi laajalla kuvakoolla paljastaa kokonaisen maailman.

Linkki Etäisyys -opetuselokuvaan

etäisyys_edited.png

Etäisyys

bottom of page